Izvor: B92, 06.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MIHAJLOVIC I MARAS O ZAJEDNICKOJ BORBI PROTIV KRIMINALA

U Beogradu su u sredu razgovarali ministri unutrasnjih poslova Srbije i Crne Gore Dusan Mihajlovic i Vukasin Maras. Kako prenosi Radio B92, dvojca ministara su, na konferenciji za novinare, sastanak ocenili kao produktivan i izrazili uverenje da je razgovorom otklonjena svaka prepreka organizovanoj borbi dva ministarstva protiv organizovanog kriminala. Odgovarajuci na pitanje kako ce funkcionisati saradnja ukoliko dodje do raspada jugoslavije Maras je rekao: 'Srbija i Crna Gora su najblizi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << susedi, to su dva bratska natroda koje vezuje i istorija, i tradicija, i obicaji, jezik, kultura, privreda... To je jedan splet okolnosti - etnicko srodstvo, rodjacki odnosi, prema tome, mogu vas uveriti da Srbiju i Crnu Goru nikad niko, niti moze, niti hoce da razdvoji. Srbija i Crna Gora zivece ustavno - pravno onako kako se dogovore dva naroda, a te cvrste veze, komunikacija i odnosi koje imaju ta dva naroda nikakvi pravni, normativni ili regulativni sistemi ne mogu razdvojiti'.

Dusan Mihajlovic nije ni potvrdio, ni demantovao informaciju da je u Batajnici, kod Beograda, pocela ekshumacija leseva civila iz hladnjace izvadjene iz Dunava. Na pitanje da li je vest tacna, Mihajlovic je odgovorio: 'Saznacete uskoro. Prosli put sam rekao nasa saznanja, a za sve ostalo morate da pitate autora tog clanka. Mi obezbedjujemo teren gde je masovna grobnica i gde sudski organi sprovode postupak ekshumacije i obdukcije'.

Odgovarajuci na pitanje da li MUP Crne Gore istrazuje 'slucaj Subotic' i da li se proveravaju optuzbe hrvatskog nacionala u vezi sa svercom cigareta, Vukasin Maras je odgovorio potvrdmo. 'Drzavni tuzilac Crne Gore dostavio je na adresu ministarstva unutrasnjih poslova Crne Gore zahtev kojim se nalaze MUP-u da izvrsi proveru svih podataka koji su navedeni u tekstovima, i na osnovu toga ce drzavni tuzilac oceniti valjanost, odnosno materijalne dokaze za pokretanje krivicnog postupka. U tom delu saradjujemo i sa MUP Srbije', rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.