MI PAMTIMO! Plenković SRAMNO o SRPSKIM ZLOČINIMA, a KRVAVU PROŠLOST Hrvatske je ZABORAVIO

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MI PAMTIMO! Plenković SRAMNO o "SRPSKIM ZLOČINIMA", a KRVAVU PROŠLOST Hrvatske je ZABORAVIO

Premijer Andrej Plenković tvrdi da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću, a da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima.

Plenković je to rekao u novogodišnjem intervjuu "Večernjem listu", odgovarajući na pitanje kako će kritičarima da objasni da je u Austriji ustaški pozdrav "za dom spremni" zabranjen, a u Hrvatskoj nije.

Protiv Hrvatske se, tvrdi Plenković, i tokom ove godine vodila kampanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << blaćenja s ciljem povezivanja "moderne hrvatske države s ustaškim režimom".

- Istovremeno, pred Srbijom je proces suočavanja s njenom prošlošću. Hrvatska je izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima i zato takve kampanje neće uspeti - naveo je Plenković.

Podsetio je da je Komisija za suočavanje s posledicama vladavine nedemokratskih režima u svom dokumentu “jasno predložila mere kojima se doprinosi prevazilaženju društvenih podela prouzrokovanim nedemokratskom prošlošću”.

BONUS VIDEO: Srpski vojnici prikazali novu opremu

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Plenković o ustaškom pozdravu:Hrvatska je moderna, a Srbija da se suoči s prošlošću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Dec.2018

Premijer Andrej Plenković tvrdi da je pred Srbijom proces suočavanja s prošlošću, a da je Hrvatska moderna država izgrađena na suprotstavljanju prema svim nedemokratskim sistemima...Plenković je to rekao u novogodišnjem intervjuu "Večernjem listu", odgovarajući na pitanje kako će kritičarima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.