MH 370: Dodatna oprema za potragu

Izvor: B92, 06.Jul.2014, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MH 370: Dodatna oprema za potragu

Kuala Lumpur -- Malezijske vlasti će uputiti dodatnu opremu za potragu za putničkim avionom koji je 8. marta nestao na liniji Kuala Lumpur-Peking s 239 putnika.

Malezijski brod sa sondom koja omogućava podvodno topografsko ispitivanje, krenuće 4. avgusta ka oblasti Indijskog okeana gde se pretpostavlja da je avion pao, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Potraga, prekinuta u maju, biće nastavljena polovinom avgusta.

Nikakvi ostaci "boinga 777" avio-kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Malejža Erlajns" nisu nađeni za tri meseca potrage i još se ne zna šta se desilo.

Porodice nestalih su početkom juna ponudile nagradu od pet miliona dolara (3,7 miliona evra) za bilo kakvu informacije o avionu.

Stručnjaci pretpostavljaju da je u kabini aviona naglo nestalo kiseonika, te su se piloti i putnici onesvestili zbog čega je avion skrenuo s putanje i dugo leteo s uključenim automatskim pilotom, pre no što je pao u okean kada mu je nestalo goriva.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.