MEDVEDEV ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Vratite nam Aljasku ili je RAT NEIZBEŽAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 12:19

MEDVEDEV ODBRUSIO AMERIKANCIMA: Vratite nam Aljasku ili je RAT NEIZBEŽAN

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije ironično je prokomentarisao izjavu portparola Stejt departmenta Vedanta Patela da Rusija neće vratiti Aljasku

Nakon što je Vašington odbio da vrati Aljasku, rat između Sjedinjenih Država i Ruske Federacije je neizbežan, poručio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući izjavu predstavnika Stejt departmenta da Rusija neće vratiti Aljasku.

- Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predstavnika Stejt departmenta, Rusija neće dobiti nazad Aljasku koju je prodala Americi u 19. veku. To je to onda. A mi smo očekivali da je pitanje dana kada će ponovo postati naša. Sada je rat neizbežan - napisao je Medvedev na Iksu.

Prethodno je zamenik portparola Stejt departmenta Vedant Patel izjavio da "predsednik Rusije Vladimir Putin neće dobiti nazad Aljasku", odgovarajući na pitanje jednog od novinara koji tvrdi da je Putin navodno potpisao ukaz u kojem se navodi da je prodaja Aljaske "nezakonita".

Međutim, na portalu gde se objavljuju pravni akti, takav dokument ne postoji.

Pitanje je verovatno bilo inspirisano ukazom predsednika Rusije o izdvajanju sredstava za pravnu zaštitu strane nepokretne imovine Rusije, bivše Ruske imperije i SSSR u inostranstvu.

Poluostrvo je u kontekstu "vraćanja" spominjala i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova. Na pitanje novinara Si-En-Ena da li reči Putina da Rusija kao u vreme Petra Velikog vraća teritorije predstavljaju kršenje međunarodnog prava, Zaharova je šaljivo odgovorila da razume zašto se američki novinar toliko brine – "verovatno zbog Aljaske".

(Srbija Danas/RT Balkan)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.