MAT: Nema realnog kursa, vvro najviše oko 119

Izvor: Mondo, 09.Sep.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAT: Nema "realnog" kursa, vvro najviše oko 119

Ekonomisti okupljeni oko mesečnika Makroekonomske analize i prognoze (MAT) ostaju pri proceni da će devizni kurs do kraja ove godine "ići nešto preko 119 dinara za jedan evro", izjavio je danas ekonomista Stojan Stamenković.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Na predstavljanju novog broja tog ekonomskog biltena on je podsetio da je iz Narodne banke Srbije (NBS) rečeno da je na rast kursa dinara poslednjih dana uticalo i špekulativno ponašanje nekih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << banaka.

"Kretanje kursa je rezultat odliva kapitala iz Srbije", rekao je Stamenković, koji je član Saveta guvernera NBS, i najavio da će na prvoj narednoj sednci tog tela postaviti pitanje koje su to banke.

Stamenković je rekao da ga nervira kada neko u medijima kaže da je dinar precenjen i da treba da pada.

"Pitao bi ih da kažu kako su utvrdili koji je to realan kurs dinara. Pitam koji je to kurs realan? Kad neko kaže 250 dinara, pitam kako je to izračunao", rekao je Stamenković, ističući da su ekonomisti okupljeni oko MAT-a i dalje pristalice kontrolisanog plivajućeg kursa dinara, koji i primenjuje srpska centralna banka.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MAT: Nema "realnog" kursa, evro najviše oko 119

Izvor: Mondo, 09.Sep.2014

Ekonomisti okupljeni oko mesečnika Makroekonomske analize i prognoze (MAT) ostaju pri proceni da će devizni kurs do kraja ove godine "ići nešto preko 119 dinara za jedan evro", izjavio je danas ekonomista Stojan Stamenković...Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock..Na predstavljanju novog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.