Izvor: B92, 12.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MARSICANIN: NEREGULARNI USLOVI ZA IZBORE I ZA ZIVOT

Beograd -- Predsednik Skupstine Srbije, Dragan Marsicanin, izjavio je u intervjuu agenciji Beta da su misljenja o izborima podeljena, ali da ipak ocekuje da se do 17. novembra poveca broj onih koji su za izlazak na izbore. On je ocenio da su uslovi za predizbornu kampanju na Kosovu potpuno neregularni, jer su neregularni i uslovi u kojima Srbi zive.

Prema njegovim recima, tokom kampanje lideri DOS-a ce, uz pratnju Kfora, obici sve sredine u kojima zive Srbi, jer je neophodno da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostvare neposredan kontakt sa biracima, objasne im zasto je doneta odluka o ucescu na izborima i zbog cega te odluke treba da se pridrzavaju.

On nije mogao da kaze da li ce u kampanji ucestvovati jugoslovenski predsednik i lider DS Vojislav Kostunica.

"Kostunica ce tu odluku verovatno vrlo brzo doneti. Mislim da neposredno ukljucivanje predsednika savezne drzave otvara brojna pitanja i da sva ta pitanja treba da se razmotre", rekao je Marsicanin.

On je izrazio uverenje da se potpredsednik DS Marko Jaksic, jedan od lidera Srba iz severnog Kosova, nece aktivno suprotstavljati odluci stranke da ucestvuje na pokrajinskim izborima 17. novembra.

Dodao je da svako ima pravo na svoje misljenje, ali da se stranacke odluke moraju postovati, tako da ce i Jaksic, koji je najavio bojkot izbora, morati da se povinuje stavu partijske vecine.

"To je tako u politici. Pretpostavljam da ce na adekvatan nacin reagovati i Marko Jaksic i Vuko Antonijevic, nasi uvazeni clanovi sa Kosova i Metohije, i da se nece ukljucivati u bilo kakvu antiizbornu kampanju, jer bi to bilo nesto sto je, ne samo u suprotnosti sa stavovima stranke, nego sa stavovima i svih drzavnih organa", rekao je Marsicanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.