MALINARI OČEKUJU CENU OD 150 DINARA

Izvor: Kurir, 11.Jun.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALINARI OČEKUJU CENU OD 150 DINARA

BEOGRAD/ARILJE - Ovogodišnji prinosi maline u Srbiji biće za 10 do 20 odsto manji nego lane, a proizvođači očekuju da otkupna cena tog voća koja još nije formirana, bude najmanje 150 dinara.

Postoje nagoveštaji hladnjačara da će se ta cena kretati oko 100 ili čak 80 dinara, što je nerealno i ispod prošlogodišnjeg nivoa jer su troškovi proizvodnji maline poskupeli za 30 odsto, rekao je za Tanjug potpredsednik Udruženja proizvođača jagodičastog voća "Vilamet" iz Arilja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Duško Nenadić.

Nenadić je rekao da je cena od 1,5 evro po kilogramu na prošlogodišnjem nivou i nešto najniže što proizvođači malina mogu da dobiju.

"Očekujemo da konačna cena bude negde oko dva evra", ukazao je Nenadić i podsetio da je otkupna cena maline 2008. bila 2,5 evra.

"Tada nijedna hladnjača nije zatvorena sve su poslovale pozitivno i ni jedna nije pokazala gubitak", konstatovao je Nenadić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malinari bi otkupunu cenu od 150 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2011

Ovogodišnji prinosi maline u Srbiji biće za 10 do 20 odsto manji nego lane, a proizvođači očekuju da otkupna cena tog voća koja još nije formirana, bude najmanje 150 dinara, prenose beogradski mediji...Postoje nagoveštaji hladnjačara da će se ta cena kretati oko 100 ili čak 80 dinara, što...

Nastavak na Vesti-online.com...

Malinari očekuju cenu od 150 dinara

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2011, 07:03

BEOGRAD/ARILJE - Ovogodišnji prinosi maline u Srbiji biće za 10 do 20 odsto manji nego lane, a proizvođači očekuju da otkupna cena tog voća koja još nije formirana, bude najmanje 150 dinara...Postoje nagoveštaji hladnjačara da će se ta cena kretati oko 100 ili čak 80 dinara, što je nerealno...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.