Lukšić Orlandić: U Fond stigla četiri zahteva

Izvor: Studio B, 08.Dec.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukšić Orlandić: U Fond stigla četiri zahteva

U Fond za lečenje dece u inostranstvu do sada su stigla četiri zahteva roditelja čija deca moraju na lečenje van Srbije, izjavila je predsednica Nadzornog odbora Fonda Tamara Lukšić Orlandić.

"Mislim da je jedan zahtev neurološki, drugi za dijagnostifikovanje takođe u tom smeru, mislim da su druga dva ortopedska", rekla je Lukšić Orlandićeva za Radio-televiziju Srbije.

Ona je istakla da osim milion evra koliko je izdvojila Vlada Srbije, ima najava kompanija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da će uplatiti nekoliko miliona dinara, a čeka se uplata Administrativnog odbora Skupštine Srbije od 300.000 dinara iz Fonda solidarnosti, uplate građana, ali i odluka Vlade da li će Fondu biti uplaćeno dva miliona evra namenjenih nevladinim organizacijama, kako je predložio ministar rada Aleksandar Vulin.

"Mislim da je to sasvim dovoljno da lečenje ove dece bude pokriveno i da ostane u Fondu", ocenila je ona, dodajući da je ideja da do kraje godine neko dete ode na lečnje.

Fond radi 10 dana, a o lečenju dece van Srbije odlučuje komisija koja se formira za svaki pojedinačni slučaj.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.