Luković: U Čačku bolja situacija, mere daju rezultate

Izvor: B92, 21.Jul.2020, 19:40

Luković: U Čačku bolja situacija, mere daju rezultate

Rukovodilac tima za suzbijanje koronavirusa u Čačku Mihailo Luković izjavio je večeras da je u tom gradu situacija bolja te da preduzete mere daju rezultate.

"Krajem prošle nedelje predviđali smo pad obolelih u ambulantama. Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo i krajem ove nedelje imati relaksiranje bolničkih kapaciteta", naveo je Luković za Pink i dodao da je u najtežem trenutku svakodnevni priliv bio veliki sa po 26-28 pacijenata.

Kaže da je vanredna situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na teritoriji Čačka bila uvedena početkom jula i da je bilo za očekivati da će za 15 dana uvedene mere dati rezultate.

"Od srede praktično u Opštoj bolnici u Čačku nemamo porast broja obolelih, od 181 pacijenta", istakao je Luković.

Prema njegovim rečima, u nešto većem broju pristižu pacijenti iz Ivanjice.

"Zaziremo od toga da se ne desi neki incident sa staračkim domom ili sa zatvorom itd... Međutim, svi mogu da računaju da će biti zbrinuti", zaključio je Luković.

U Moravičkom okrugu najteža situacija je u Ivanjici, dok je trenutno najpovoljnija na teritoriji opštine Lučani.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

POBOLJŠANJE SITUACIJE U ČAČKU: Preduzete mere dale dobre rezultate

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2020, 10:52

Rukovodilac tima za praćenje širenja korona virusa u Čačku dr Mihailo Luković izjavio je večeras da je u tom gradu situacija bolja te da preduzete mere daju rezultate...- Krajem prošle nedelje predviđali smo pad obolelih u ambulantama. Sa sigurnošću mogu da kažem da ćemo i krajem ove nedelje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.