Lukašenko posmenjivao sve živo

Izvor: Mondo, 27.Dec.2014, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukašenko posmenjivao sve živo

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko smenio je danas premijera, šefa Centralne banke te zemlje i neke ministre, preneo je Rojters.

Foto: AP Photo/RIA Novosti, Alexei Druzhinin

Potez beloruskog predsednika usledio je zbog potrebe da se zaštiti ekonomija zemlje zbog valutne krize u Rusiji, koja je njen glavni trgovinski partner i saveznik.

Kako je saopštila Pres služba beloruskog predsednika, Lukašenko je za novog premijera imenovao dosadašnjeg šefa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svoje administracije Andreja Kobjakova.

Vladu je prethodno predvodio Mihail Mjasnikovič, prenela je agencija RIA Novosti.

Pres služba predsednika Belorusije je saopštila da je Vasilij Matijuševski imenovan za prvog potpredsednika Vlade, dok su Vladimir Semaško i Natalija Kačanova postavljeni za potpredsednike Vlade, prenosi ruska agencija Tasas.

Lukašenko je u petak, na savetovanju o aktuelnim pitanjima ekonomskog razvoja zemlje, najavio da će do Nove godine doneti niz važnih kadrovskih odluka.

Centralna banka Belorusije je nametnula taksu od 30 odsto za kompanije i građane na kupovinu strane valute zbog krize sa valutom u Rusiji, glavnom trgovinskom partneru te zemlje, prošle nedelje, podseća britanska agencija.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.