Lukač: CJB smjestiti u Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Apr.2015, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukač: CJB smjestiti u Istočno Novo Sarajevo

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas da su analize pokazale da bi Centar javne bezbjednosti Istočno Sarajevo trebalo da bude smješten u Istočnom Novom Sarajevu, jer su sva dešavanja u bezbjednosnom smislu na tom području, te da je potrebno prilagođavati se uslovima na terenu.

Lukač je istakao da CJB Istočno Sarajevo mora biti lociran tamo gdje će se držati pod kontrolom bezbjednosna situacija i mogu postići najbolji rezultati u zaštiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lica i imovine.

"Sva dešavanja u bezbjednosnom smislu uglavnom su tamo (u Istočnom Novom Sarajevu), jer je naslonjeno na grad Sarajevo. Ta međuentitetska linija je duga 15 kilometara, tamo su veliki broj kontakata lica iz oba entiteta i prelazaka te linije, pa i kriminalaca koji ne poznaju granice", rekao je Lukač.

On je izjavio novinarima u Banjaluci da i većina stanovništva živi u Istočnom Novom Sarajevu.

Lukač je naglasio da nisu tačne informacije u medijima da je smanjen broj policajaca, pojasnivši da će na području opštine Pale, gdje je sada smješten CJB, biti locirana stanica javne bezbjednosti koja će biti ojačana novom jedinicom za podršku i odjeljenjem saobraćajne policije.

"Apsolutno smo sigurni da će oni moći da kontrolišu sva dešavanja na području opštine Pale i okruženja na takav način", naglasio je Lukač.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.