Lufthanza prvo izbegavala, pa uvredila ponudom

Izvor: B92, 21.Jul.2015, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lufthanza prvo izbegavala, pa uvredila ponudom"

Porodice poginulih u padu Džermanvignsa zahtevaju izvinjenje od Lufthanze jer ih je ta kompanija "izbegavala, a nakon toga je i ponudila uvredljivu odštetu".

U pismu roditelja iz Halterna u Nemačkoj se navodi, da je generalni direktor Lufthanze Karsten Špor na prvo mesto, ispred njih, stavio svoje mušterije, ističe BBC.

Osim toga, u pismu se kritikuje Špor zbog toga što nije razgovarao sa ožalošćenima i zbog toga što je ignorisao sve pozive da prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sahranama.

„Nismo imali nikakav kontakt sa vama. Nekoliko lični reči u razgovoru sa vama bi nam pokazalo da niste tamo samo zbog javnosti, nego da ste tu i za nas“, navodi se u pismu.

Kako navode, ponudom kompenzacije ih je „duboko uvredil, a pre svega je uvredile i njihovu decu“.

Prema rečima portparola Lufthanze, Špor je dao sve od sebe da razgovara sa porodicama, a prisustvovao je i na nekoliko sahrana.

„Gospodin Špor je u kontaktu sa mnogim rođacima, prijateljima i porodicama žrtava, ali očigledno je da nije u mogućnosti da bude u ličnom kontaktu sa svim rođacima poginulih kojih ima preko 1.000“, navodi portparol.

Podsećamo, sumnja se da je kopilot aviona Džermanvigns Andreas Lubic osumnjičen je da je u martu namerno oborio avion u kojem je u tom trenutku bilo 150 ljudi.

Porodice žrtava avionske nesreće Džermanvingsa odbile su ponudu odštete od 25.000 evra po žrtvi koju je ponudila kompanija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.