Lučani: Voda može da se pije

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lučani: Voda može da se pije

Lučani -- Građani sa područja opštine Lučani od danas će moći da koriste vodu za piće, nakon što su analize pokazale da je ona ispravna za korišćenje.

Načelnik Centra za higijenu i humanu ekologiju čačanskog Zavoda za javno zdravlje Vesna Šumanov potvrdila je danas Tanjugu da je u Lučanima ispravna voda za piće.

"Tri uzastopna uzorka potvrdila su da je voda fizičko-hemijski i mikrobiološki ispravna, tako da je građani od danas mogu koristiti za piće", navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ona u izjavi Tanjugu.

Prema njenim rečima, potvrda ispravnosti vode za grad Čačak i opštinu Gornji Milanovac očekuje se sutra.

Podsetimo, nakon kvara koji se dogodio na magistralnom vodu sistema Rzav iz Arilja, 11. avgusta, bez vode su ostali potrošači u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Požegi.

Po sanaciji kvara, korisnicima je puštena tehnička voda, međutim, za piće voda nije mogla da se koristi nakon potvrde ispravnosti tri uzastopna uzorka, jer je republički sanitarni inspektor na osnovu mišljenja Zavoda za javno zdravlje zabranio korišćenje u tu svrhu do daljeg.

Za sada su građani Požege i Lučana dobili potvrdu ispravnosti vode za piće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od danas u Lučanima voda ispravna za piće

Izvor: Akter, 22.Avg.2013

Građani sa područja opštine Lučani od danas će moći da koriste vodu za piće

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.