Lozničkog učitelja proglasili za šabačkog kamiondžiju

Izvor: Politika, 22.Feb.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničkog učitelja proglasili za šabačkog kamiondžiju

Nastavniku Slobodanu Vujanoviću preti prekršajna presuda, jer je zabeleženo, na putu kod Kraljeva, da je vozio neispravan kamion šabačke firme

Loznica– Kod nas je izgleda sve moguće, pa i da se čovek u isto vreme nalazi na dva različita mesta, bar ako je suditi po onome što se ovih dana dešava profesoru razredne nastave Slobodanu Vujanoviću iz Loznice. On se tereti za saobraćajni prekršaj koji je 4. decembra prošle godine načinjen na magistralnom putu >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kod Kraljeva, iako se u to vreme nalazio kilometrima daleko, u lozničkoj OŠ „Kadinjača", gde je držao nastavu.

– Kada sam pre dvadesetak dana dobio poziv od sudije za prekršaje, mislio sam da je reč o pogrešnom parkiranju ili nečemu sličnom. Ali, kada sam čuo da treba da dam izjavu u vezi s prekršajem kod Kraljeva, nisam mogao da dođem sebi. Problem je što navedeni podaci jesu moji (ime, prezime, očevo ime i adresa), ali to nisam ja, jer jednostavno nisam bio tamo i uopšte ne znam kako je došlo do zabune – kaže za „Politiku" Vujanović. Inače, naš sagovornik nikada pre nije bio kažnjavan i prvi put se sreo sa sudijom za prekršaje.

Kako mu je predočeno, priča dalje Vujanović, pozvan je zbog zamolnice iz Kraljeva jer je, kako se navodi, na magistralnom putu Kraljevo–Čačak vozio teretno vozilo šabačkog preduzeća „Piramida 72”, gde je prilikom rutinske kontrole policije ustanovljeno da mu pneumatici nisu dovoljno naduvani i da mu ručna kočnica ne radi, pa je zbog neispravnog kočionog sistema upućen na vanredni tehnički pregled.

– Prvi put čujem za tu „Piramidu", nikada nisam tamo radio, kamion ne vozim, a u Kraljevu sam poslednji put bio kao đak na ekskurziji. Osim mojih podataka, ništa u ovom slučaju nije tačno. Kako mi je rečeno, predmet ide u Kraljevo kod postupajućeg sudije, koji će valjda i doneti presudu – ističe Vujanović, koji je ni kriv ni dužan postao „kamiondžija".

Loznički saobraćajci su nam nezvanično objasnili da je, po svemu sudeći, u pitanju greška i da je Vujanovića „izbacio" sistem. Kažu da je njihov kolega bio dužan da identifikuje vozača, ali je možda uzeo usmene podatke i oni su uneti u informacioni sistem, koji pokaže sve sa istim imenom i prezimenom, pa su Vujanovićevi podaci samo prepisani. Kažu da od firme čije je vozilo treba uzeti podatke o vozaču koji je 4. decembra vozio na toj relaciji, a od Vujanovića neku potvrdu da je, kako sam kaže, tog dana bio u školi.

Saša Trifunović

[objavljeno: 23.02.2008.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.