Lozinke korisnika bile vidljive zaposlenima u Fejsbuku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2019, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozinke korisnika bile vidljive zaposlenima u Fejsbuku

Kompanija Fejsbuk je otkrila nedostatak u svojoj društvenoj mreži koja je učinila da lozinke stotina miliona korisnika budu vidljive zaposlenima u toj kompaniji i saopštila da je problem sada rešen.

Tokom bezbednosnog pregleda u januaru, Fejsbuk je ustanovio da su lozinke sačuvane u čitljivom formatu u odnosu na bezbednosne procedure, ali da nikada nisu bile vidljive nikome izvan kompanije, preneo je Blumberg.

Većina pogođenih računa koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Fejsbuk lajt verziju aplikacije dizajniranu za tržišta u razvoju.

Kompanija kaže da nije pronašla dokaze da je taj pristup zloupotrebljen.

Fejsbuk je otkrio problem nakon što je bezbednosni blog KrebsOnSekjuriti saznao o njemu iz internog izvora.

Krebs je pomenuo i da taj problem postoji u nekim slučajevima od 2012. godine.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lozinke korisnika bile vidljive zaposlenima u "Fejsbuku"

Izvor: Radio 021, 21.Mar.2019

Kompanija "Fejsbuk" je otkrila nedostatak u svojoj društvenoj mreži koja je učinila da lozinke stotina miliona korisnika budu vidljive zaposlenima u toj kompaniji i saopštila da je problem sada rešen...Tokom bezbednosnog pregleda u januaru, Fejsbuk je ustanovio da su lozinke sačuvane u čitljivom...

Nastavak na Radio 021...

Milioni Fejsbuk lozinki poznate zaposlenima u toj mreži

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Mar.2019

Šifre nekoliko miliona korisnika "Fejsbuka" bile su dostupne za oko 20.000 zaposlenika ove društvene mreže, javlja BBC. Brajan Krebs iz bezbednosnog odeljenja "Fejsbuka" objavio je vest o curenju ličnih podataka nakon što je više od 600 miliona šifri sačuvano u običnom tekstu. On je rekao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.