Lovci na ucene oteli Karadžića

Izvor: Glas javnosti, 27.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lovci na ucene oteli Karadžića

Beograd - Britanski agenti, uz asistenciju američkih kolega i belosvetskih plaćenika, lovaca na ucenjene glave - najverovatnije su bili i direktni i glavni akteri kidnapovanja Radovana Karadžića i njegovog držanja puna tri dana ilegalno u pritvoru, sve dok im „nisu date najčvršće garancije“ da će za njegovu glavu dobiti pet miliona dolara koje su još pre nekoliko godine obećali Amerikanci!

Signal za završni deo „operacije Karadžić“ stigao im je šifrovanom porukom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << iz londonske centrale. Imali su i posebno naređenje da ga moraju živog uhvatiti i sačuvati. Ostalo su rutinski obavili. Psi rata, poseban soj, koji godinama šnjuraju Srbijom „sa prstom na okidaču“...

Ali, tek kad su im date pare, predali su Radovana našim istražnim organima, tako da zaista stoji i priča našeg MUP-a da njegovi ljudi nisu učestvovali u hapšenju na Batajničkom putu. A da bi pravi režiseri i akteri ostali iza zavese, a psi rata i lovci na ucenjene glave i dalje u dubokoj ilegali, u javnosti je brže-bolje bila lansirana priča o akciji naših bezbednosnih službi u lociranju i hapšenju Karadžića.

Time je opet zamagljena suština i činjenica da odavno kroz Srbiju špartaju veoma dobro obučeni specijalci tajnih službi svih profila, od klasičnih operativaca do najokorelijih ubica izvršilaca postavljenih zadataka...

Nekoliko desetina prvenstveno britanskih, ali i američkih agenata obučenih za najsloženiji obaveštajni rad, pod čijom komandom su i plaćenici sa posebnom dozvolom i da ubiju - nalazi se na širem području Beograda već nekoliko godina. Kao epicentar njihovog delovanja navodi se područje Avale...

Nezvanično, njima je nesmetano delovanje na ovim prostorima omogućio prvi DOS-ov ministar policije Dušan Mihajlović, ugovaranjem mimo javnosti i skupštinskih odbora i mikrofona specijalnih aranžmana posebno sa Britancima i njihovim tajnim službama.

Na konspirativno prisustvo zapadnih specijalaca u Beogradu i Srbiji upozoravao je svojevremeno Vojislav Šešelj, koji mesec pre svog dobrovoljnog odlaska u Sheveningen! Međutim, to niko nije uzimao za ozbiljno.

- Veoma teško ih je provaliti, jer vrlo dobro govore srpski, što je, uostalom, bio jedan od najbitnijih uslova da dođu u Srbiju i da odrade poverene zadatke - tvrde naši kontraobaveštajni izvori. - Opremljeni su najsavremenijim uređajima za špijunski rad. Ni izgledom se ne razlikuju previše od naših ljudi. Jedino, imaju veliki broj tetovaža po telu i rukama, što bi mogao da bude signal „da nisu naši“! Vrlo su vešti, obučeni za delovanje i opstanak u svim uslovima, u urbanim ali i ruralnim, kakva je baš teritorija Avale. Dovoljno je nenastanjena, a veoma blizu centra grada...

SUTRA: AKCIJE U BEOGRADU...

Sta se pravimo naivni pa Seselj treba da nam kaze da ima stranih spijuna. Pa spijuni postoje svuda oduvek. A to ako su oni uhvatili Karadjica, pa to im je posao. Svako se trudi da svoj posao najbolje obavi kao recimo vi novinari.

Ovo je najgluplja tvrdnja koju ikada sam cula .Mogli bi da pocnete malo da postujete umove svojih citalaca ili i vi zivite u politickom neznanju i mraku.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.