Lord Karington umro u 99. godini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lord Karington umro u 99. godini

Britanski diplomata i predsedavajući Mirovne konferencije o Jugoslaviji lord Piter Karington preminuo je u 99. godini, objavio je britanski "Gardijan".

Kako navodi list, lord Karington bio je poslednji živi član posleratne vlade Vinstona Čerčila i član Vlade Margaret Tačer do 1982. godine.

Radio je kao ministar odbrane od od 1970. do 1974. godine, i kao ministar spoljnih poslova od 1979. do 1982, kada je podneo ostavku nakon sukoba Velike Britanije i Argentine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko Foklandskih ostrva.

Predsedavao je pregovorima u Domu Lankaster 1979. godine koji su doveli do osnivanja dryyave Zimbabve, a obavljao je i funkciju generalnog sekretara NATO od 1984. do 1988. godine.

Predsedavao je Mirovnoj konferenciji o Jugoslaviji koju je 1991. godine sazvala Evropska zajednica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.