Lončar i radnici jeli pasulj na krovu Kliničkog centra!

Izvor: Mondo, 16.Avg.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar i radnici jeli pasulj na krovu Kliničkog centra!

Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutrašnji radovi, postavljanje instalacija, opremanje.

Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nova zgrada ima 12 spratova, grubi građevinski radovi urađeni su 2,5 meseci pre roka, a radnike koji su angažovani na gradilištu danas je posetio ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zdravlja Zlatibor Lončar.

Izvor: Tanjug

U novoj kuli biće smešten Urgentni centar, zatim 20 operacionih sala, imaće najmanje 300 bolesničkih kreveta, 150 kreveta intenziovne nege, odeljenje za angiografiju, odeljenje nuklearne medicine, laboratorija.

Posle 40 godina KCS dobio direktan prilaz s autoputa

Predstoje radovi na fasadi, postavljanje instalacija - vodovod i kanalizacija, elektro i mašinske instalacije.

Ministar zdravlja je nakon razgovora sa radnicima rekao da je njihov jedini zahtev bio da ne ostanu bez posla i da se odmah nastavi sa radovima na drugoj fazi.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

"Niko neće ostati bez posla, svi će nastaviti da rade na fazi B i na ostalim fazama", rekao je Lončar i dodao da su na rekonstrukciji KCS angažovani radnici iz Srbije.

Ministar kaže da je sa izvođačem radova dogovoreno da se do zime ugrade prozori i vrata, kako bi tokom zime mogli da se rade unutrašnji radovi.

Izvor: Tanjug

On je podsetio da je završen KC Niš, ali i da uskoro počinju radovi na rekonstrukciji KC Vojvodina i KC Kragujevac.

"To je nova dimenzija Srbije. Obećali smo to građanima Srbije, ljudima koji rade u zdravstvu, pacijentima i to ostvaruijemo. Imaćemo potpuno nova četiri klinička centra", naglasio je ministar.

Po starom srpskom običaju za završetak grubih građevinskih radova pripremljen je i ručak za radnike - vojnički pasulj, a oni su ministra darivali košuljom.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lončar obišao radove na rekonstrukciji KCS: Do zime prozori i vrata pa kreću i unutrašnji radovi

Izvor: Blic, 16.Avg.2019

Na izgradnji nove zgrade Kliničkog centra Srbije završeni su grubi građevinski radovi, predstoji rekonstrukcija postojeće kule, da se uradi fasada na obe zgrade, unutrašnji radovi, postavljanje instalacija i opremanje.Planirani rok za završetak rekonstrukcije KCS je 6. avgust 2021. godine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.