Logar: Slovenija spremna za predsedavanje Savetom Evropske Unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 11:27

Logar: Slovenija spremna za predsedavanje Savetom Evropske Unije

Slovenački ministar spoljnih poslova Anže Logar izjavio je da će Slovenija biti dobro pripremljena za predsedavanje Savetom EU u pogledu sadržaja i da je pouzdan partner.

Logar je odlučno negirao izveštaj Fajnenšel tajmsa o tome da je slovenački premijer Janez Janšua autor nonpejpera koji prekraja granice na Balkanu, prenela je STA.

"Takođe, ubedio sam opoziciju u parlamentu da slovenačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vlada sa tim nema nikakve veze" dodao je Logar za POP TV.

Upitan o zvaničnom stavu Slovenije u vezi sa granicama na Zapadnom Balkanu Logar je naveo da je to više puta rečeno, dodajući da će samit o Zapadnom Balkanu biti održan kao ključni događaj slovenačkog predsedavanja EU.

Logar je ocenio da vlada ne potcenjuje svoj međunarodni položaj i ne zadire u slobodu štampe, a upitan da li se Slovenija našla u centru pažnje institucija EU zbog "rata s medijima" i pitanja u vezi s vladavinom prava, a koja su loša predstojeće predsedavanje, Logar je rekao da je u takvoj oceni u pitanju individualna percepcija.

Govoreći sinoć za POP TV, slovenački ministar spoljnih poslova je rekao da je Slovenija pouzdan partner i da vlada ne potcenjuje njen međunarodni položaj.

"Ja lično radim sve što je u mojoj moći da na odgovarajući način predstavim ovu poziciju svojim partnerima", rekao je Logar i dodao da je Slovenija spremna za predsedavanje u drugoj polovini godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.