Ljutiti radnici blokirali Dunav

Izvor: Vesti-online.com, 26.Sep.2012, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljutiti radnici blokirali Dunav

Radnici preduzeća "Dunav grupa agregati" nastavili su danas popodne blokadu dela plovnog puta na Dunavu kod Novog Sada, ali brodovi uprkos tome plove Dunavom.

Nezadovoljni radnici blokirali plovni put

 

Radnici blokiraju plovni put tri broda, ali je između njih ostavljen razmak od nekoliko desetina metara, tako da je nekoliko turističkih brodova danas nesmetano prošlo tim plovnim pravcem.

 

Radnici protestuju, jer rukovodstvo firme >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nije ispunilo obećanje o isplati zaostalih zarada. Blokada je postavljena nekoliko stotina metara nizvodno od drumsko-železničkog mosta.

 

Inspekcijske službe upozorile su radnike da ne smeju da blokiraju Dunav, jer je u pitanju veoma važan evropski saobraćajni koridor, i zatražili od njih da odblokiraju plovni put, pošto će u suprotnom snositi posledice.

 

Predstavnici inspekcijskih službi objasnili su da blokada Dunava nanosi veoma ozbiljnu finanijsku štetu svima koji koriste taj vid saobraćaja.

 

Predsednik sindikata preduzeća "Dunav grupa agregati" Novica Cvetković rekao je novinarima da radnici blokade vide kao jedino rešenje za svoje probleme.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.