Ljudskim i prirodnim resursima suprotstavićemo se SAD

Izvor: B92, 18.Avg.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ljudskim i prirodnim resursima suprotstavićemo se SAD"

Teheran -- Islamska Republika će se odupreti pritiscima američkih sankcija oslanajući se na svoju naftu i druge prirodne resurse, kaže potpredsednik Irana Ešak Jahangiri.

"Ovo je ključni momenat za našu ekonomiju, ali mi nismo bez izlaza.

Ova država ima mnoštvo ljudskih i prirodnih resursa na koje se može osloniti", prenela je iranska novinska agencija Irna izjavu Jahangirija.

"Naše naftne i gasne rezerve su broj jedan u svetu, dok smo, kada je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o mineralima i metalima, među vodećih deset zemalja", izjavio je potpredsednik Irana.

Zvanični Vašington se povukao iz nuklearnog sporazuma sa Teheranom, i u avgustu je uveo sankcije na iransku trgovinu zlatom i drugim plemenitim metalima, kao i na kupovinu američkog dolara.

Američki predsednik Donald Tramp je nedavno izjavio da će nova runda sankcija Iranu biti uvedena u novembru, a da će se na udaru naći iranska prodaja nafte. Iranski vrhovni vođa, Ajatolah Ali Hamenei, odbacio je prošle nedelje Trampovu ponudu za pregovorima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.