Ljubojević, Medunjanin, Nejkid, Kralj Čačka...na Arlemm-u

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2017, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubojević, Medunjanin, Nejkid, Kralj Čačka...na Arlemm-u

Džez sastav Nejkid, Divna Ljuboljević, Amira Medunjanin, Gudači svetog Đorđa, samo su neki od izvođača u programu manifestacije Arlemm koja se ove godine održava od 16. do 30. jula u Arilju.

Na konferenciji za novinare u Kulturnom centru Beograda organizatori manifestacije predstavili su bogat program u kojem značajno mesto ima letnja škola pevanja operske pevačice Anete Ilić koja je i redovni progesor Fakulteta muzičke umetnosti.

"Kada sam pre dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bila prvi put u Arilju publika je fenomenalno reagovala na koncert u okviru kojeg sam nastupala i tada sam se bukvalno zaljubila u taj divni gradić" kazala je Ilić.

Ona je istakla da je oduševljena prijateljskom i porodičnom toplinom koju je tamo doživela.

"Organizacija festivala je vrhunska i izuzetno mi je drago što ću ove godine u Arilju prvi put držati radionicu solo pevanja. Verujem da ćemo omladini tog kraja približiti umetničku muziku i solo pevanje." kazala je Ilić

Ovogodišnje izdanje Arlemm-a otvoriće nastup Gudača Svetog Đorđa i orkestra Škole za muzičke talente iz Ćuprije 16. jula u centru Arilja.

Iste večeri nastupiće i vrlo cenjeni džez bend "Nejkid".

Osim njih publika u Arilju imaće prilke da vidi i čuje najznačajniju interpretatorku duhovne muzike u Srbiji, Divnu Ljubojević i njen hor "Melodi".

U okviru manifestacije Arlemm, biće organizovan i Arlemm art festival 21. i 22. jula na rečnom ostrvu Uski vir, koje se nalazi na reci Rzav.

Glavna zvezda tog festivala je Amira Medunjanin pevačica svetske slave, aosim nje nastupiće i Duvački orkestar i rok bend pod rukovodstvom Aleksandra Sedlara, sa Draganom Đorđevićem Suzukijem, kao solistom na na vilončelu.

Zakazani su nastupi i niškog benda "Galija" ali i jednog od najvažnijih kantautora u regionu "Kralja Čačka" koji na Rzav dolazi sa svojim izvanrednim bendom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.