Ljubivoje Ršumović: Potreban ekološki patriotizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2021, 14:29

Ljubivoje Ršumović: Potreban ekološki patriotizam

Pisac Ljubivoje Ršumović ukazao je da je danas potreban ekološki patriotizam i poručio "da je priroda ja i da sam ja patriotizam", pozivajući na brorbu protiv pohlepe investitora i uništavanja reka.

"Moramo se boriti protiv pohlepe svake vrste, jer pohlepa je stavljanje potoka i rekao u cevi da bi se dobilo nešto malo kilovata", rekao je Ršumović na skupu "Ekološki ustanak" na platou ispred skupštine Srbije.

Ršumović je naglasio da, ako se zagade zemlja i vode, zagade se međuljudski odnosi i ocenio da se na Radio-televiziji Srbije "vide zagađeni međuljudski odnosi".

On je izrecitovao pesmu "Protest" koja je objavljena danas.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.