Ljubica vratila radost u dom Adamića

Izvor: RTS, 08.Sep.2014, 21:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubica vratila radost u dom Adamića

Posle transplantacije srca i godinu i po dana provedenih na bečkoj klinici, maloj Ljubici Adamić lekari su dozvolili sedmodnevni boravak kod kuće. Ljubica je u rodnoj Zasavici, odakle je i krenula akcija prikupljanja pomoći za novo srce i novi život troipogodišnje devojčice.

Nema veće sreće nego kad je porodica na okupu i kad su svi zdravi, kažu Adamići. Na Ljubičine prve korake u dvorištu čekali su godinu i po dana. Sada može da se igra, vozi bicikl i uživa u društvu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << braće i sestara.

"Za sada je sve u redu, sve ide kako treba. Nestašna je... ne može se ta sreća opisati. Borba za život vredi i uspeva", kaže majka Katica Adamić.

I lekari u Beču zadovoljni su oporavkom male Ljubice. Pre pet meseci na klinici je prohodala, uz srpski lako prihvata i nemački jezik i na radost svih – ne miruje, poput ostalih vršnjaka.

"Veoma sam srećan što je došla i ona sad može da se igra kao ostala deca", kaže Dragan Adamić.

"Ja sam vodila računa o braći i sestrama. Školovali smo se dok su tata i mama bili tamo sa njom u Beču. Bilo je teško ali snalazili smo se, dobri smo mi svi zajedno", objašnjava Tamara Adamić.

Uz svakodnevnu terapiju, Ljubica će pod nadzorom lekara u Beču biti još dve godine. Za ono što je učinjeno za njen novi život Adamići su svima zahvalni.

"Nikada srećniji nisam bio za svojih 39 godina, što je velika razlika u odnosu na prošlu godinu, kao da sam se ponovo rodio. Sad mogu slobodno svojim tokom da radim, da ne bih opterećivao nikoga, i ovo je hvala svima", kaže otac male Ljubice Šami Adamić.

Po preporuci lekara pored Zasavice, Ljubica mora i na planinski vazduh. Za dobrodošlicu i još brži oporavak pobrinuli su se u Zlatiborskoj turističkoj organizaciji.

Nakon sedam dana porodičnog života, Ljubicu u ponedeljak čeka redovna kontrola u Beču.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mala Ljubica se uspešno oporavlja posle transplantacije srca

Izvor: Radio 021, 09.Sep.2014, 10:53

Posle transplantacije srca i godinu i po dana provedenih na bečkoj klinici AKH, maloj Ljubici Adamić lekari su dozvolili sedmodnevni boravak kod kuće...Ljubica je trenutno u rodnoj Zasavici, odakle je i krenula akcija prikupljanja pomoći za novo srce troipogodišnje devojčice. Ona je na operaciju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.