Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jan.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljekari savjetuju: Po ledu hodajte poput pingvina

Njemački ljekari savketovali su građanima da po ledu hodaju poput pingvina kako se ne bi okliznuli na smrznutim pločnicima, dok se srednja Evropa priprema za talas niskih temperatura.

Nkemačko društvo ortopedskih i traumatoloških hirurga na svojim internet stranicama navodi da, kako bismo "hodali poput pingvina", treba svoj torzo da nagnemo ka napred i time težište prebacimo na prednju nogu.

Na crtežima koji su priloženi objašnjava se da ljudi, kad normalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << hodaju, težinu ravnomerno raspoređuju na prednju i zadnju nogu, što prema mišljenju lkekara povećava rizik od padova na klizavim površinama.

U talasu hladnoće koji je u januaru 2014. pogodio Berlin, više od 750 stanovnika glavnog grada Nkemačke okliznulo se na zaleđenim ulicama i završilo u bolnici sa slomljenim udovima. Nkemački lekari uputili su upozorenje kako se takve brojke ne bi ponovile za vikend, kad se u Berlinu očekuju temperature od minus 10 stupnjeva Celzijusa. (N1)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.