Izvor: B92, 08.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Još samo jedna haška optužnica

Beograd -- Rasim Ljajić kaže je da će Haški tribunal podići još samo jednu optužnicu protiv državljana SCG.

Ministar za ljudska i manjinska prava SCG u intervjuu za "Blic" od subote nije mogao da potvrdi da li je reč o bivšem načelniku Generalštaba Vojske SCG Momčilu Perišiću. Na komentar da se Peršić nezvanično pominje kao osoba protiv koje bi Haški tribunal mogao da objavi optužnicu, Ljajić je rekao: "Ja to ne znam".

Ljajić je dodao da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << među optužnicama koje bi Haški tribunal, kako je naveo, trebalo da objavi do polovine januara, jedna sigurno odnositi na osobe sa Kosova, navodeći da je premijer Kosova Ramuš Haradinaj "najozbiljniji kandidat".

Upitan da li će četvorica generala, koji su optuženi za zločine na Kosovu, otići u Hag do kraja januara, Ljajić je rekao da "vlada nastoji da ohrabri generale da dobrovoljno odu u Hag".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.