Linta: Očekujem da sad Kolinda primi Srbe

Izvor: B92, 21.Feb.2018, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Očekujem da sad Kolinda primi Srbe

Beograd -- Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta očekuje da će uskoro hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović primiti predstavnike srpskih žrtava.

"Očekujem da će konačno nakon sastanaka nadležne institucije u Hrvatskoj ubrzati ekshumaciju ostataka Srba sa desetina poznatih grobnih mesta i da će ubrzati identifikaciju skoro hiljadu posmrtnih ostataka koji se nalaze u zavodima za sudsku medicinu koji se nalaze u Zagrebu, Osjeku i Splitu", naglasio je Linta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za RTS.

Prošle nedelje hrvatska predsednica obećala je da će i Zagreb raditi na poboljšanju položaja i prava Srba u toj zemlji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je juče sa predstavnicima hrvatske nacionalne manjine u Srbiji i predstavnicima hrvatskih udruženja nestalih lica i tom prilikom im preneo da će državni organi Srbije učiniti sve u pronalaženju i rasvetljavanju sudbina njihovih najbližih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Linta: Očekujem da Kitarović uskoro primi rodbinu srpskih žrtava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2018

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izjavio je jutros da očekuje da će uskoro hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović primiti predstavnike srpskih žrtava i da će se ubrzati ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka..."Očekujem da će konačno nakon sastanaka nadležne institucije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.