Linta: Netačna izjava Izetbegovića da se popravljaju odnosi Srbije i BiH

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Avg.2017, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta: Netačna izjava Izetbegovića da se popravljaju odnosi Srbije i BiH

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je netačnom izjavu bosanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da se popravljaju odnosi Srbije i BiH, kao i odnosi Srba i Bošnjaka.

Linta je u pisanoj izjavi naveo da je glavni razlog tome "nespremnost Bakira Izetbegovića da se odrekne ratne politike čiji su ciljevi ukidanje Republike Srpske, stvaranje unitarne BiH i insistiranje da Srbija i Srbi priznaju genocid u Srebrenici".

Izetbegović je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u intervju za Faktor.ba između ostalog ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednjih godina promenio retoriku, da šalje pozitivne signale i poziva na dijalog, kao i da se odnosi BiH i Srbije, kao i odnosi Bošnjaka i Srba, uz povremene probleme, popravljaju, rekao je on.

Linta je naveo da Izetbegović negativno reaguje i na inicijativu Srbije i Republike Srpske da donesu zajedničku Deklaraciju o zajedničkom nacionalnom delovanju, čiji cilj je opstanak srpskog naroda kroz očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta.

Prema njegovim rečima, ta inicijativa nije uperena protiv nijednog naroda u regionu i šire.

Izetbegović je ocenio da su loša "istorijska iskustva s memorandumima i deklaracijama koje se pišu u Beogradu" i da je najbolji način da se Srbi zaštite da njihovi lideri prestanu sa pravljenjem planova koji ugrožavaju ili potcenjuju druge.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Izetbegović nije spreman da se odrekne ratne politike"

Izvor: B92, 14.Avg.2017

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je netačnom izjavu Bakira Izetbegovića da se popravljaju odnosi Srbije i BiH i odnosi Srba i Bošnjaka...Linta je u pisanoj izjavi naveo da je glavni razlog tome "nespremnost Bakira Izetbegovića da se odrekne ratne politike čiji su ciljevi ukidanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.