Linta: Milanovićeva izjava je srbomrzačka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2022, 11:48

Linta: Milanovićeva izjava je srbomrzačka

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje kao srbomrzačku i neljudsku, ali očekivanu, izjavu hrvatskog predsednika Zorana Milanovića da mu je priča o ubijenoj srpskoj deci postala nepodnošljivo gadljiva, navodi se u saopštenju Saveza Srba iz regiona.

Linta smatra da je Milanović u prethodnom periodu nizom svojih izjava vređao, ponižavao i pljuvao srpske žrtve.

"Prošle godine je vratio odlikovanja ratnom zločincu Branimiru Glavašu koji je odgovoran >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za hapšenja, mučenja i likvidacije više od 100 Srba u Osijeku tokom 1991. i 1992. godine i kasnije. Ove godine je odlikovao generala HVO Đuru Matuzovića koji je optužen da je tokom 1992. i 1993. godine sa grupom hrvatskih oficira i vojnika počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Orašju" rekao je Linta, navodi se u saopštenju.

Dodao je da to jasno pokazuje da Milanović smatra da je većina hrvatskog naroda antisrpski, odnosno, kako kaže Linta, proustaški orijentisana i da vređanje i pljuvanje srpskih žrtava i odlikovanje ratnih zločinaca može samo da mu donese popularnost.

Linta, kako je saopšteno, ističe da je Milanović po ko zna koji put ponovio najbezočniju laž i izmišljotinu da je Srbija napala Hrvatsku, kao i da nema moralno pravo da sudi o događajima tokom razbijanja Jugoslavije.

"Milanović bi trebao da pročita knjigu "Istina mora izaći van" prvog hrvatskog ministra policije u Tuđmanovoj vladi Josipa Boljkovca u kojoj argumentovano govori da Jugoslavija nije napala Hrvatsku, već je Hrvatska napala Jugoslaviju i Srbe", rekao je Linta.

On je zaključio da Srbija ne treba nikad da postane član Evropske unije ako o tome odlučuje Hrvatska i ako je jedan od uslova da se ne procesuiraju masovni i planirani zločini nad Srbima, jer kako se navodi u saopštenju, Milanović preti da Srbija neće postati član EU ako ne odustane od svojih zahteva.

"Milanović po ko zna koji put preti da Srbija neće postati član EU ako ne odustane od legitimnog i civilizacijskog zahteva da se kazne naredbodavci i počinioci zločina nad našim narodom", rekao je Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.