Limenkama i flašama plaćaju kartu za bazen

Izvor: Blic, 02.Avg.2012, 03:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Limenkama i flašama plaćaju kartu za bazen

Akcija „Odvoji i recikliraj“, koju su pokrenuli „Akvana“ i „Čistoća“, pokazala se kao pun pogodak za njih, a još više za Banjalučane.

Zbog mogućnosti besplatnog boravka na bazenu, posetioci svakog ponedeljka donose hrpu plastičnih flaša i limenki. Uz sve to, grad je postao uredniji, što je bio jedan od ciljeva akcije koja će trajati do kraja kupališne sezone.

Svakog ponedeljka, na ovaj način, u vodeni park dođe između 1.500 i 2.000 kupača. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Rekord je bio jedan ponedeljak u julu, kada je došlo oko 2.200 posetilaca.

- Svako ko ponedeljkom od 10 do 11 časova donese pet flaša ili konzervi može da ceo dan besplatno bude na bazenima. U julu je bio definitvno najveći odziv, a red skoro svakog pondeljka bude sve do Kampusa. Želeli smo da, pre svega, podignemo svest kod mlađe populacije o potrebi zaštite životne sredine, a s druge strane da im omogućimo da se besplatno kupaju - ističe portparolka vodenog parka „Akvana“ Dijana Vrhovac.

Osim osnovaca i srednjoškolaca, reciklažni otpad donose i stariji, mada ređe. Najčešće se skupljaju plastične flaše. Pojedini tinjdžeri nekoliko puta su besplatno uživali na „Akvani“.

- Nije mi problem skupiti pet flaša jer svaki dan u kući kupujemo sokove, pa čim dođe ponedeljak, pre deset časova budem na bazenu kako bih uspeo da uđem jer su gužve ogromne. Na ovaj način sam tri puta zaredom besplatno ušao na bazen i mislim da je to odlična ideja - smatra Ivan V.

Radnici „Čistoće“ svake sedmice odvoze ogromnu količinu donesenih flaša i limenki, koje se dalje šalju na reciklažu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.