Izvor: Southeast European Times, 30.Jun.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri vladajuće koalicije FBiH sastaće se sledeće nedelje

30/06/2008

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Lideri vladajuće koalicije Federacije BIH (FBiH) sastaće se 9. jula da razmotre najnovije izazove sa kojima se vlada suočava, rekao je potpredsednik FBiH Mirsad Kebo u subotu (28. juna) u intervjuu listu Dnevni avaz. On je objasnio da je sastanak, prvobitno zakazan za utorak, odložen kako bi lideri sve četiri vladajuće stranke FBiH -- Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH, Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) i HDZ 1990 -- >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << mogli da učestvuju. Tema sednice biće rešavanje budžetskih pitanja i reorganizacija rukovodstva velikih državnih kompanija, što od nedavno predstavlja sporno pitanje između glavnih bošnjačkih i hrvatskih stranaka.

U međuvremenu, više hiljada bosanskih Muslimana pridružilo se u nedelju hodočašću na klisuru u blizini planine Ajvatovica, za koju veruju da ju je stvorio Alah. Vernici su obnovili putovanje od 7 kilometara nakon što je bilo zabranjeno više od pola veka od strane komunističkih lidera. Legenda datira od sredine 15. veka, kada su Turci zauzeli teritoriju Bosne. (Dnevni avaz, NTV Hajat, Fena, AFP - 29/06/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.