Lideri sviraju Briselu i Berlinu, a kod kuće...

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2017, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lideri 'sviraju' Briselu i Berlinu, a kod kuće..."

Političari moraju da govore ono što se sviđa Berlinu i Briselu, a onda daju uputstva da se na domaćem terenu sve opstruiše, kaže Aleksandar Popov, predsednik Centra za regionalizam.

Popov je rekao da se "tinjajući plamen" u regionu održava zahvaljujući tome što je deklarativno sve u redu, a na terenu drugačije.

- To je igra. Lideri se na nizu sastanaka kunu u normalizaciju, a drugi ešalon koji treba da radi, ima uputstva da na prvom sledećem koraku saplete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rešavanje pitanja - kaže Popov.

Kako je rekao, nijedna strana nije voljna da iskreno pristupi rešavanju problema, pa dolazi do incidenata nalik onom kada je Veljko Odalović napustio jedan skup jer je predstavnik Hrvatske rekao da je Srbija izvor "sveg zla u regionu".

- Predstavnik zemlje domaćina je svojim izlaganjem napravio incident, ali predstavnik Srbije nije morao da izađe, jer bi daleko konstruktivnije bilo da je ostao i obrazložio svoje stavove i tako pokazao kakvim pristupom se zaista mogu rešavati pitanja - smatra Popov.

Kako kaže, ranije je postojao dogovor da predstavnici Beograda izađu sa skupova na kojima Kosovo nije obeleženo "zvezdicom".

- Mi smo napuštali, a time smo pucali sebi u nogu jer kosovski predstavnik ostane i bez kontraargumentacije može da pridobije prisutne. Kada se videlo da je to kontraproduktivno, onda se odustalo . rekao je Popov.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.