Lideri srpskih stranaka sa Kosmeta na sastanku u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lideri srpskih stranaka sa Kosmeta na sastanku u Beogradu

BEOGRAD -

Na sastanku lidera srpskih stranaka sa Kosova i Metohije i predstavnika vlasti iz Beograda, koji je danas održan u Beogradu, razgovaralo se o izborima u južnoj pokrajini 12. decembra i o post izbornim aktivnostima tih stranaka, izjavio je večeras Tanjugu predsednik Saveta za inkluzivno upravljanje iz Njujorka Aleks Grigoriev Roinišvili.

Sastanak, održan iza zatvorenih vrata, organizovao je Savet za inkluzivno upravljanje iz Njujorka, nevladina organizacija koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << želi da ima savetodavnu ulogu u podršci ostanaku srpskog življa na Kosovu i Metohiji.

Posle sastanka, kome je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović, predsednik Saveta Aleks Roinišvili (Roinishvili) rekao je Tanjugu da se razgovaralo i o načinu na koji bi Srbi postali ozbiljan i čvrst politički faktor na Kosovu, kod međunarodne zajednice i u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ovo je samo jedan u nizu sastanaka koji se održavaju od juna i čiji je cilj da se razgovara o izazovima sa kojima se sada na Kosovu suočava srpska zajednica.

Naredni sastanak planiran je za kraj januara ili početak februara sledeće godine, posle izbora, rekao je Roinišvili.

"Nakon sastanaka očekujemo da izađemo sa predlozima, preporukama za Vladu Srbije, ali i međunarodnu zajednicu oko učvršćavanja i poboljšanja situacije kosovskih Srba na terenu", ukazao je Roinišvili i naveo da ta nevladina organizacija pokušava da igra savetodavnu ulogu podržavajući ostanak srpskog življa u južnoj pokrajini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.