Lider novog talasa

Izvor: RTS, 10.Feb.2013, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lider novog talasa

"Frankfurter algemajne cajtung" piše da poslednjih nekoliko meseci u Srbiji "duva novi vetar" i vodi se neselektivna borba protiv korupcije. Najvažniji pokretač svega je potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji sve prepoznatljivije raste u dominantnu političku figuru u toj balkanskoj državi, navodi nemački list.

Nemački list Frankfurter algemajne cajtung u jučerašnjem broju piše da se u Srbiji vodi neselektivna borba protiv korupcije, a da je centralna politička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << figura te borbe prvi vicepremijer Aleksandar Vučić.

List navodi da u poslednjih nekoliko meseci u Srbiji duva novi vetar. Najvažniji pokretač svega je Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade, predsednik najveće stranke u vladajućoj koaliciji, ministar odbrane i koordinator srpskih službi bezbednosti, koji sve prepoznatljivije raste u dominantnu političku figuru u toj balkanskoj državi.

Kada je njegova stranačka koleginica Jorgovanka Tabaković, guverner srpske centralne banke, u nedavnom komentaru u jednom televizijskom intervjuu iznela zapažanja koja su se mogla razumeti kao da je branila Milana Beka, koji je u tom trenutku izlazio sa šestočasovnog ispitivanja u policiji, zbog njegove uloge u veoma sumnjivoj privatizaciji beogradske luke, Vučić je intervenisao odmah.

Guverner centralne banke Jorgovanka Tabaković smatrala je da će se Beko izvući, jer je "veoma, veoma pametan" i "dalekovid" čovek.

Ova izjava Jorgovanke Tabaković podstakla je spekulacije da će Vučić nastaviti da se  selektivno bori protiv korumpiranih tajkuna i da će spasti one oligarhe koji su se pokazali kao velikodušni sponzori njegove stranke.

Ovome se energično suprotstavio Vučić, šef Srpske napredne stranke: "Tiče se samo pitanja da li su kod nekih slučajeva privatizacije (koje je i Evropska unija kritikovala u svom izveštaju o napretku) poštovani zakoni. To je sve ono što nas interesuje. Ukoliko je zakon prekršen, svi počinioci će biti krivično gonjeni, uključujući i Beka".

On je najavio i da će se "u narednim danima" dokazati da je Vladina borba protiv korupcije sve samo ne selektivna. Srbi sa interesovanjem očekuju da vide šta će biti rezultati toga.

Novo u Srbiji je da borba protiv korupcije nije samo priča već da je praćena prvim konkretnim koracima.

Ranije se predstavnici srpske vlade nisu usuđivali ni da pomenu imena oligarha, koji su celoj državi bili poznati po imenu. Srpski oligarsi bili su zao duh politike Beograda.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci hvale Vučića

Izvor: Mondo, 10.Feb.2013

Od pre par meseci u Srbiji "duva drugačiji vetar", kada se radi o borbi protiv korupcije, piše "Frankfurter algemajne cajtung" (FAZ)...Najvažnija ličnost iza svega toga Aleksandar Vučić, zamenik premijera koji, kako ocenjuje, prerasta u dominantnu političku figuru u zemlji...Novo za Srbiju je...

Nastavak na Mondo...

FAZ: Vučić najdominantnija politička figura u Srbiji

Izvor: Telegraf.rs, 10.Feb.2013

"Frankfurter algemajne cajtung" ističe da prvi potpredsednik Vlade Srbije prerasta u dominantnu političku figuru u zemlji sa svojim načinom vođenja borbe protiv korupcije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.