Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2017, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekić (NUNS): Vukašin Obradović stabilno, sutra predaje zahteve

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić izjavio je da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.

Lekić je novinarima ispred prostorija Vranjskih rekao da je stanje Vukašina Obradovića koji je danas stupio u štrajk glađu, za sada stabilno i da veruje da večeras neće okončati štrajk.

"Od trenutka od kada preda te zahteve, sudbina Vranjskih >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i njegova sudbina više nisu u njegovim rukama nego u rukama Republike Srbije", kazao je Lekić.

Upitan o skupu podrške Obradoviću večeras u Beogradu, Lekić je kazao da je ono što se desilo Vukašinu Obradoviću, posledica "povlačenja po blatu i nacrnjem mulju" na naslovnim stranama i u tekstovima u proteklom periodu.

"Njegov štrajk više nije stvar Vranja i Vranjskih, već profesije. Nadam se da će to postati problem Srbije. Ovo što se dešava Vranjskim, sutra se vrlo lako može deseiti preostalim slobodnim medijima koji su još ostali i koji kritički promišljaju i vrednuju rad Vlade", kazao je Lekić.

Direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović zaključao se danas u prostorije tog lista u centru Vranja, pošto je prethodno saopštio da počinje štrajk glađu.

Obradović je zbog gašenja Vranjskih počeo štrajk glađu s ciljem da, kako je naveo u otvorenom pismu, skrene pažnju "novinarima i novinarkama, ali i svim građanima na sav besmisao borbe za slobodu medija koju vodi u poslednjih tridesetak godina".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Lekić (NUNS): Vukašin Obradović sutra predaje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi

Izvor: Beta, 19.Sep.2017

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić izjavio je da će direktor i glavni i odgovorni urednik Vranjskih Vukašin Obradović sutra poslati svoje zahteve Ministarstvu finansija i Poreskoj upravi.Lekić je novinarima ispred prostorija Vranjskih rekao da je stanje Vukašina...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.