Lekić: Ili rekonstrukcija ili nova Vlada Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 16:10

Lekić: Ili rekonstrukcija ili nova Vlada Crne Gore

Na crnogorskoj političkoj sceni ponovo se aktuelizuje pitanje rekonstrukcije vlade i dok lider GP URA i potpredsednik aktuelne izvršne vlasti Dritan Abazović kaže da je ta priča aterirala poslednjih nedelja, te da se na nju ne bi osvrtao, predsednik Demosa i poslanik Miodrag Lekić ne isključuje mogućnost da će on sazvati predstavnike parlamentarne većine na dogovor.

Lekić je u izjavi za Adria TV rekao da je sastanak predstavnika vlasti preko potreban i da je najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << važno da li će on biti održan u prisustvu premijera Zdravka Krivokapića ili bez njega.

"Nužan je sastanak parlamentarne većine, da svi kažu šta misle, da čujemo te crvene linije i van medijskih produciranja. Tolika je inflacija izjava, a nemamo jasnu situaciju, i moramo videti da li imamo 41 (poslanika) za nastavak ili nemamo. Ko tu ostaje, ko izlazi. Ja nisam inicirao sastanak, ali nije isključeno da ću ga inicirati", rekao je Lekić.

Lekić smatra da se rešenje može naći u jednoj od varijanti - ili rekonstrtukcija ili nova vlada, obe su legitimne.

Ukoliko se, kaže, zaustave ovi procesi, to znači da u vladi postoje ucenjivački problemi.

U prilog tome, Lekić je podsetio na premijerovu nameru da smeni ministra unutrašnjih poslova, ali i na pretnju potpredsednika Abazovića da će u tom slučaju srušiti vladu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ulazak Demokratskog fronta u Vladu Crne Gore za Brisel nepoželjna opcija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Okt.2021, 11:11

Najava rekonstrukcije Vlade u Crnoj Gori, uključujući mogućnost u kojoj bi Demokratski Front (DF) bio deo nove izvršne vlasti u Podgorici, izaziva zabrinost kod mnogih evropskih zvaničnika koji se direktno bave pitanjima Zapadnog Balkana. Više sagovornika Radija Slobodna Evropa (RSE), smatra da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.