Lekarske licence po novim pravilima

Izvor: Šumadija Press, 17.Jun.2015, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekarske licence po novim pravilima

Za deset dana u Službenom glasniku biće objavljen novi pravilnik o dobijanju i obnavljanju lekarske licence, najavila je direktorka Lekarske komore Srbije Vesna Jovanović.

Ona je istakla da su dosadašnji uslovi promenjeni, ali da plaćanje članarine Lekarskoj komori, ipak, ostaje glavni uslov da lekar nastavi sa radom. Jovanović je podsetila da se lekarima koji rade u državnim ustanovama ta članarina već odbija od zarade, dok privatnici moraju da vode računa da >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << redovno izmiruju svoje obaveze prema Komori.

Prema njenim rečima, glavna novina u novom pravilniku odnosi se na broj bodova koji je neophodan za obnavljanje licence, pa umesto dosadašnja 24 boda, lekari za godinu dana moraju da steknu 20 bodova kako bi nastavili sa radom.

Jovanović je, gostujući na RTS-u, rekla kako je glavni cilj da na stručnim seminarima doktori na sedmogodišnjem nivou prikupe 140 poena.

Ipak, postoje i olakšice, pa tako da bi lekari uopšte ušli u ordinaciju moraju za godinu dana da sakupe minimum 10 propisanih bodova, dok ostatak planiranih bodova mogu da prenesu u narednu godinu.

Za one lekare koji ni to ne uspeju, ukida se mentorski rad, pa se za nastavak rada mora polagati stručni ispit.

Jovanović je, takođe, podsetila sve lekare da će se ispit polagati pred komisijom unutar komora.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.