Lekari ga bili proglasili mrtvim, a on danas studira

Izvor: S media, 27.Apr.2012, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari ga bili proglasili mrtvim, a on danas studira

Pre četiri godine Stiven Torp iz Vorvikšira u Engleskoj doživeo je saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubio njegov drug. Torp, koji je tada imao 17 godina, zadobio je teške povrede glave, a lekari su njegovoj porodici saopštili da ne očekuju da će se on oporaviti.

Slep napravio automobil

Strašno: Četvorogodišnji dečak izboden nožem ispred kuće!

- Stivenove povrede bile su izuzetno kritične i nekoliko puta ponovljena tomografija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << pokazala je neizlečivo oštećenje mozga - stajalo je u bolničkom izveštaju.

Njegovo stanje bilo je tako loše da su četvorica lekara, koja su ga uvela u induciranu komu, rekla njegovim roditeljima da razmisle o doniranju Stivenovih organa. Torpov otac, gonjen tračkom nade, obratio se doktorki Džuliji Pajper, koja je otkrila nešto što ju je zapanjilo: slabašne moždane talase koji su pružali nadu u oporavak.

Nakon toga, Stiven je izveden iz kome kako bi se videlo je li u stanju sam da preživi. Stiven ne samo da je preživeo, već se otad prilično oporavio, tako da je ubrzo pušten iz bolnice.

Stiven, koji danas ima 21 godinu, studira na koledžu u Koventriju. Imao je četiri rekonstruktivne operacije lica, a leva ruka mu je još u zavoju.

(Dnevni avaz)

(FOTO: Dnevni avaz)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.