Lekari decu vratili kući da bi slavili slavu?

Izvor: Večernje novosti, 13.Jan.2017, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari decu vratili kući da bi slavili slavu?

Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući NIŠ - Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo je revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući. Rukovodstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Doma zdravlja demantuje da su zbog krsne slave pacijenti na bilo koji način bili oštećeni, ne vide u ovom ništa sporno, pa tako ni potrebu da eventualno reaguje zaštitnik pacijenata “jer nisu povredili njihova prava”. Navode i da ustanova raspolaže skeniranim dokumentom u kom može da se vidi da je pedijatar Gordana Grujić tog dana, 9. januara, imala 31 pregled počev od 7.46 do 14.30 kada se završava prva smena. - Pedijatrija nema drugu smenu, a stolovi su počeli da se postavljaju pri kraju prve smene, što nije ugrozilo proces rada. Sva deca su pregledana. Domaćin slave je bila doktorka Olgica Jovanović, koja ne radi na pedijatriji - pojašnjavaju u rukovodstvu Doma zdravlja. Na zvaničnoj FB stranici Doma zdravlja, postavljene su fotografije sa obreda sečenja kolača, a slavu im je čestitao i direktor Milorad Jerkan. “Moda” da ustanove imaju svoje krsne slave, vratila se pre nešto više od dve decenije. Prema rečima sveštenika Ivana Cvetkovića, to je u skladu sa stavovima SPC i u duhu negovanja tradicije. - Ako se kaže da je svaka porodica crkva u malom koja slaveći krsnu slavu slavi i Boga, zašto onda jedan kolektiv, gde provedemo trećinu dana, ne bi takođe mogla biti “crkva u malom”. Naravno, treba voditi računa da to ne ometa normalan rad koletiva - navodi Cvetković. SVETI VRAČI ZAŠTITNICI lekara su Sveti vrači, Kozma i Damjan i uglavnom slave zdravstvene ustanove. Lekari iz Rasadnika opredelili su se za Svetog Stefana, jer je u kratkom vremenskom razmaku preminulo nekoliko njihovih kolega.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

NI: Lekari decu vratili kući zbog slave?

Izvor: OkRadio.rs, 13.Jan.2017

Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante “Rasadnik” na Paliluli u Nišu izazvalo revolt na društvenim mrežama, jer je jedan roditelj objavio da su deca zbog slavskog obreda u čekaonici vraćana kući NIŠ - Obeležavanje krsne slave Svetog Stefana na pedijatriji ambulante...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.