Lekar osumnjičen za smrt porodilje

Izvor: Blic, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar osumnjičen za smrt porodilje

PROKUPLJE - U Opštinskom sudu u Prokuplju pokrenuta je istraga protiv dr Gradimira Jovanovića (44), ginekologa iz Prokuplja, zbog osnovanje sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesnog pružanja lekarske pomoći.

U zahtevu za pokretanje istrage, koji je na osnovu krivične prijave zdravstvenog inspektora podnelo Opštinsko tužilaštvo, dr Jovanoviću se stavlja na teret da je odgovoran za smrt porodilje Sanje Simić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (26) iz Gornje Stražave koja je preminula 23. jula ove godine oko 20 sati, nakon što je na svet donela sina, svoje treće dete.

Kako je izjavio Duško Isailović, istražni sudija, osnovano se sumnja da je dr Jovanović porađajući nesrećnu ženu primenio nepodoban način lečenja i da porodilji u toku porođaja nije postavio odgovarajuću dijagnozu usled čega je došlo do masovnog krvarenja iz materice u spoljnu sredinu i ona ja par sati nakon porođaja preminula.

Obdukcioni nalaz potvrdio je da je uzrok smrti Sanje Simić iskrvavljenje. U izveštaju o ovom slučaju koji je veoma uznemirio javnost u ovom kraju, dr Jovanović je tvrdio suprotno, da je krvarenje bilo oskudno.

Osumnjičeni dr Jovanović juče je na saslušanju pred istražnim sudijom osporavao nalaze obdukcije ostajući pri svom izveštaju da je krvarenje kod porodilje bilo oskudno. On na odgovornost poziva i svoje kolege, koji su vodili Sanjinu trudnoću, budući da mu nije bilo poznato da je trudnoća bila rizična, da je porodilja bila anemična i da je imala negativnu krvnu grupu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.