Ledena kocka u Belvilu otopila se za dva dana

Izvor: Blic, 15.Okt.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledena kocka u Belvilu otopila se za dva dana

Ledena kocka teška više od tri tone otopila se za dva dana usled temperaturnih razlika u beogradskom naselju Belvil, gde je bila izložena, kako bi se javnosti skrenula pažnja na posledice globalnog zagrevanja.

Ledena kocka, postavljena u naselju Belvil u okviru akcije koja je imala za cilj da ukaže na aktuelni problem globalnog zagrevanja, otopila se za tačno dva dana, 19 sati, 48 minuta i 13 sekundi usled temperatura koje su varirale od prolećnih do zimskih.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su saopštili organizatori, ledena kocka je pokazatelj da se na temperature ne može uticati, ali da se globalno zagrevanje može usporiti ukoliko čovečanstvo počne da preduzima adekvatne korake i veće napore u očuvanje planete.

Projekat je realizovala kompanija Blok 67 Asošijets u saradnji sa časopisom "National Geographic", uz podršku Ministarstva za zaštitu životne sredine,

rudarstva i prostornog planiranja.

Tokom akcije, u naselju Belville organizovane su i ekološke radionice koje su se bavile temama topljenja leda, zagrevanja atmosfere i emisije ugljen-dioksida.

Edukaciji su se odazvali brojni učenici osnovnih škola koje su prepoznale značaj edukacije mladih naraštaja o aktuelnom problemu globalnog zagrevanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.