Led na Dunavu nosio čamce, brodiće, splavove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2012, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led na Dunavu nosio čamce, brodiće, splavove

NOVI SAD -

Led na Dunavu odneo je znatan broj čamaca, brodića, splavova i rečnih kućica koji su se nalazili na reci.

"Bilo je jezivo. Počelo je sve da puca i da se lomi, nosio je čamce, a splavove je samleo", kazala je agenciji Beta vlasnica jedne od kućica koju je takođe odneo led.

Prema njenim rečima, vodostaj Dunava je odjednom narastao i ogromna masa leda je krenula.

Led je odneo i neke splavove-restorane, koji su bili na Dunavu i pomerio ih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nekoliko stotina metara nizvodno. Neke splavove je pomerio i nekoliko kilometara nizvodno, sve do Sremskih Karlovaca.

U blizini Štranda u opasnosti je jedna marina, pošto se pristan za koji su vezani čamci i brodići deformisao i deluje kao da je pitanje sata kada će ga led otkinuti.

Za sada nije poznato kolika je šteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.