Izvor: Nezavisne Novine, 19.Jan.2017, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Led na Dunavu četiri metra

BEOGRAD - Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da je led na Dunavu kod daljske krivine debljine četiri metra, da su na njegovom razbijanju angažovana dva ledolomca iz Mađarske, ali da će danas iz Mađarske stići još dva ledolomca koji će ići do Beograda.

"Danas ćemo podignuti dron - letelicu za osmatranje kako bi poboljšali koordinaciju njihovog rada", rekao je Marić za RTS.

On je naglasio da Srbija ima dva ledolomca, "Greben" i >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << "Bor", ali su oni namijenjeni da brane Hidroelektranu "Đerdap".

Marić je naglasio da je zbog niske temperature i snijega vanredna situacija na snazi u šest opština u Srbiji, a da je u posljednja 24 časa deset ljudi evakuisano.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Marić: Mađarski ledolomac probio ledenu barijeru kod daljske krivine na Dunavu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2017

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je mađarski ledolomac u potpunosti probio ledenu barijeru kod daljske krivine na Dunavu...On je za Televiziju B92 rekao je da se sve velike sante leda moraju probiti da bi se sačuvali mostovi i priobalje a najavio...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.