Leci sa pozivom na proterivanje Srba u Srebrenici

Izvor: Kurir, 13.Avg.2012, 02:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leci sa pozivom na proterivanje Srba u Srebrenici

Zamenik načelnika opštine Ćamil Duraković rekao je da je ogorčen ovakvim porukama i da garantuje da to Bošnjaci nisu uradili

SREBRENICA - U Srebrenici su noćas ispred zgrada i kuća u kojima žive srpske porodice ostavljani leci sa naslikanim ljiljanom, simbolom Bošnjaka, i pozivom na proterivanje Srba iz ovog grada, potvrđeno je medijima u Centru javne bezbednosti Bijeljina.

"U ime Alaha, milostivog, samilosnog! Neka se kazni svaki Srbin >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zbog genocida u Srebrenici, neka osveta bude pravda za Srbe, neka prva bračna noć bude naš zavet, neka se svi Srbi proteraju iz Srebrenice, Srebrenica je bila i biće bošnjačka!", navodi se u tekstu uz poruku "Glasajmo za Srebrenicu". Policija je izvršila uviđaj i istraga je u toku, piše Glas Srpske.

Predsednik Boračke organizacije Srebrenica Miloš Milovanović rekao je da ovaj slučaj pokazuje kakav je cilj Bošnjaka za predstojeće lokalne izbore, dok je zajednički kandidat SNSD-a i SDS-a za načelnika grada Vesna Kočević izjavila je da je neprijatno iznenađena zbog letaka sa uvredljivim sadržajem, ističući da su oni uznemirili srpsko stanovništvo.

Zamenik načelnika opštine Ćamil Duraković rekao je da je ogorčen ovakvim porukama i da garantuje da to Bošnjaci nisu uradili. Prema nezvaničnim podacima, u Srebrenici živi oko 1.000 novoregistrovanih Bošnjaka i oko 200 Srba, navodi Glas Srpske.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Leci sa pozivom na proterivanje Srba u Srebrenici "u ime Alaha"

Izvor: S media, 13.Avg.2012

U Srebrenici su noćas ispred zgrada i kuća u kojima žive srpske porodice ostavljani leci sa naslikanim ljiljanom, simbolom Bošnjaka, i pozivom na proterivanje Srba iz ovog grada, potvrđeno je medijima u Centru javne bezbednosti Bijeljina..."U ime Alaha, milostivog, samilosnog! Neka se kazni svaki...

Nastavak na S media...

Srebrenica: Leci sa pozivom na proterivanje Srba

Izvor: Akter, 13.Avg.2012

U Srebrenici su noćas ispred zgrada i kuća u kojima žive srpske porodice ostavljani leci sa naslikanim ljiljanom, simbolom Bošnjaka, i pozivom na proterivanje Srba iz ovog grada, potvrđeno je medijima u Centru javne bezbednosti Bijeljina

Nastavak na Akter...

Leci s pozivom na proterivanje Srba

Izvor: medio.rs, 13.Avg.2012

Banjaluka -- U Srebrenici su noćas ispred kuća u kojima žive srpske porodice ostavljani leci sa naslikanim ljiljanom i pozivom na proterivanje Srba iz ovog grada.

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.