Lažna uzbuna zbog raketnog napada na Havaje

Izvor: Beta, 13.Jan.2018, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna uzbuna zbog raketnog napada na Havaje

Zvaničnici hitnih službi objavili u jutros na Havajima upozorenje na neposredni napad balističkim raketama, a ta objava pokazala se kao greška.Guverner Havaja Dejvid Ajg i havajska agencija za rukovodjenje krizama su izneli uveravanja da se taj arhipelag ne nalazi u opasnosti, usled napetosti zbog nuklearnog programa Severne Koreje i upućenih pretnji.U upozorenju je navedeno da se balističke rakete "kreću ka Havajima", da stanovnici potraže sklonište i da se "ne radi o vežbi".To je jutros izazvalo paniku, ali je ubrzo saopšteno da je u pitanju greška.Portparol američke pacifičke komande je naveo da ta komanda "nije otkrila nijednu balističku petnju Havajima"."Poruka je ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) ŠTA SE SINOĆ ZAPRAVO DESILO NA HAVAJIMA? Zbog jedne greške svet bio na ivici nuklearnog rata

Izvor: Kurir, 14.Jan.2018, 09:50

Guverner Havaja Dejvid Idž izvinio se za "bol i zabunu" koje je izazvalo lažno upozorenje na opasnost od navodnog raketnog napada u toj saveznoj američkoj državi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.