Lažna rešenja testova matematike kruže Internetom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2019, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažna rešenja testova matematike kruže Internetom!

Nadležni su odlučili da test iz matematike odlože za četvrtak (sutra) i da daju zadatke iz rezervnog testa iz matematike.

Internetom kruže navodna rešenja sutrašnjeg testa iz matematike, a navodno su rešenja pisana rukom lažna, i nemaju veze sa testom iz matematike koji mali maturanti polažu sutra ujutru.

Inače, test iz matematike je procurio noć pre utorka, kada je trebalo da ga maturanti polažu, zbog čega je danas uhapšen radnik štamparije, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i priznao da je testove ukrao i delio dalje.

Zbog toga su nadležni odlučili da test iz matematike odlože za četvrtak (sutra) i da daju zadatke iz rezervnog testa iz matematike.

Inače, sličan scenario je bio i u utorak, kada je procurio pravi test iz matematike. Nakon toga, sa gomile lažnih profila na društvenim mrežama delila su se navodna rešenja kombinovanog testa, kao i srpskog jezika koji su osmaci već polagali. Svi ti testovi i sva ta rešenja bila su lažna, a profili ekspresno ugašeni.

Pogledajte rezultate

Da li bi ODRASLI prošli MALU MATURU? Pogledajte kako su se građani mučili sa pitanjima! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.