Lazarević pristao na operaciju u Holandiji

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lazarević pristao na operaciju u Holandiji

Penzionisani general Vojske Jugoslavije Vladimir Lazarević, koji je osudjen na 15 godina zatvora za zločine počinjene nad Albancima na Kosovu 1999. godine, pristao je da bude operisan u Holandiji, što je ranije odbio, izjavila je danas na konferenciji za novinare portparol haškog Tužilaštva Olga Kavran.

Žalbeno veće Haškog suda odbacilo je u ponedeljak njegov zahtev za privremeno puštanje na slobodu zbog operacije desne noge, u kojoj ima trombozu vene, u niškoj vojno-medicinskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bolnici.

Žalbeno veće je navelo da Lazarević u svom zahtevu nije obrazložio zbog čega bi operacija morala da bude izvedena u Nišu, kao i da nije izneo nijedan validan razlog zbog čega operacija ne bi mogla da bude uspešno izvedena u Holandiji.

Tužilaštvo je, takodje, navelo da "neko ko pati od tromboze nije u stanju da bezbedno putuje avionom".

Kavran je rekla i da je Lazarević, u znak protesta, dva dana štrajkovao gladju (od 12. do 14. maja), pre nego što je Žalbeno veće donelo odluku o njegovom zahtevu.

Operacija može biti obavljena u Holandiji u vremenskom roku koji je "medicinski prihvatljiv" s obzirom na Lazarevićevo stanje, kazala je ona.

Lazarević je 26. februara prošle godine osudjen na 15 godina zatvora zbog deportacije i drugih nehumanih dela (prisilno premeštanje) Albanaca na Kosovu 1999. godine.

Žalbu na presudu Lazarevićeva odbrana podnela je u oktobru prošle godine.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.