Lavrov sledeće nedelje u poseti Srbiji

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 19:05

Lavrov sledeće nedelje u poseti Srbiji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov počinje sutra turneju po regionu tokom koje će posetiti Grčku, Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Lavrov najpre sutra stiže u radnu posetu Atini gde će se sastati sa šefom diplomatije Nikosom Dendijasom, premijerom Kirijakosom Micotakisom, kao i sa liderom opozicione Radikalne levice Aleksisom Ciprasom.

Zatim odlazi u Bosnu i Hercegovinu 28. oktobra, gde će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razgovarati sa clanovima Predsedništva BiH, odvojeno sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, ministrom spoljnih poslova u Savetu ministara BiH i drugim predstavnicima vlasti u BiH.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da će tema razgovora tokom posete šefa ruske diplomatije biti dalji razvoj saradnje izmedu BiH i Rusije u oblasti politike, trgovine, ekonomije i kulture, kao i humanitarna pitanja.

Istog dana Lavrov dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji.

"Predviđen je sastanak s predsednikom Srbije, kao i prisustvovanje svečanosti povodom završetka unutrašnjeg uređenja Hrama Svetog Save i paljenja Večnog plamena na groblju Oslobodilaca Beograda", rekla je ranije portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Ranije je saopšteno da bi Lavrov trebalo da se sastane i sa patrijarhom Irinejom.

U fokusu razgovora biće saradnja Rusije i Srbije, važna međunarodna i regionalna pitanja kao i situacija u vezi sa rešavanjem pitanja Kosova, navela je ranije Zaharova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lavrov: Grčka i Turska da reše teritorijalni spor, poštovati obaveze prema Aja Sofiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2020, 03:49

"Moskva poziva Grčku i Tursku da kroz politički dijalog baziran na međunarodnom pravu rešavaju svoj teritorijalni spor", izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. On je izjavio da se Moskva nada da će Ankara ispuniti svoje obaveze u vezi sa statusom Aja Sofije kao zdanja na spisku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.