Lavrov replicirao britanskom ministru rata

Izvor: B92, 17.Feb.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov replicirao britanskom "ministru rata"

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov nazvao je britanskog ministra odbrane Gavina Vilijamsona "ministrom rata".

Lavrov je to rekao dan nakon što je Vilijamson na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji optužio Rusiju da pokušava da "gurne Zapad u novu trku u naoružavanju za koju on jednostavno nije zainteresovan i ne želi, čineći svet manje bezbednim mestom".

Vilijamson je rekao i da "nećemo napustiti države koje Rusija pokušava da ugrozi, poput Ukrajine i zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zapadnog Balkana".

Govoreći o ruskoj percepciji "povećane aktivnosti NATO", Lavrov je rekao da je Moskva zainteresovana da zna kako Alijansa vidi svoj mandat na Arktiku, prenosi AP.

"Ako slušate neke ljude poput ministra rata, ili, izvinite, ministra odbrane Velike Britanije, onda možete da steknete utisak da niko sem NATO nema pravo da bude bilo gde drugde osim u okviru svojih granica", rekao je Lavrov.

Vilijamson je inače pozvao Moskvu i da obnovi odnose sa zapadnim zemljama kroz dijalog.

"NATO danas još više znači jer je stari protivnik itekako u igri", rekao je Vilijamson.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.