Lavrov izričit: Tenzije oko Severne Koreje NEPRIHVATLJIVE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Okt.2017, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov izričit: Tenzije oko Severne Koreje NEPRIHVATLJIVE

Potrebno je pronaći hitno diplomatsko rešenje

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov preneo je juče američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da je za Moskvu eskalacija tenzija na Korejskom poluostrvu neprihvatljiva i da je potrebno hitno pronaći rešenje diplomatskim putem.

Šefovi diplomatija Rusije i SAD razgovarali su telefonom i o saradnji Moskve i Vašingtona kako bi se osiguralo funkcionisanje zona deeskalacije u Siriji, saopštilo je ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << spoljnih poslova Rusije.

- Sagovornici su razmenili stanovišta o situaciji u Siriji, uključujući perspektive saradnje Rusije i SAD da se osigura funkcionisanje zona deeskalacije koje su tamo uspostavljene i da se unapredi proces političkog rešenja za konflikt - navedeno je u saopštenju ministarstva, prenosi TASS.

Ruska strana je, kako se ističe, ukazala i na potrebu beskompromisne borbe protiv terorističkih grupa na sirijskoj teritoriji, uz potpuno poštovanje principa teritorijalnog integriteta zemalja.

Lavrov je ponovio zahtev da Vašington vrati Moskvi zaplenjenu rusku diplomatsku imovinu, kao i da Rusija ima pravo da se obrati sudu tim povodom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.